Powered by viaVictor
 • Bekijk de foto's van Houden van... Griffelrock 2017Gepost op 15 oktober 2017

  Foto's van Houden van... Griffelrock 2017


 • Houden van... Griffelrock bekoort 9000 muziekliefhebbersGepost op 04 oktober 2017

  Vanuit de hele provincie en ver daarbuiten zakten gisteren meer dan 9000 muziekliefhebbers af naar het Antwerpse Sportpaleis voor de 9de editie alweer van Houden van... Griffelrock, een initiatief van de provincie Antwerpen en Nekka vzw. Dit evenement, waarop uitsluitend Nederlandstalige muziek te beluisteren valt, is vooral in trek bij senioren en mensen met een beperking omwille van allerlei bijzondere voorzieningen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en doven of slechthorenden. Mogelijk was dit meteen de laatste editie. Op 1 januari verandert immers het takenpakket van de provincie en kan ze dit soort initiatieven niet langer ondersteunen.
  Houden van... Griffelrock is gegroeid uit 2 afzonderlijke evenementen, die apart van elkaar werden georganiseerd en zich allebei voornamelijk richtten tot een doelgroep van senioren : “Houden van”, georganiseerd door Nekka vzw, en “Griffelrock”, georganiseerd door de provinciale Ouderenraad.
  In 2009 zijn die twee onder impuls van de provincie Antwerpen samengevoegd tot “Houden van... Griffelrock”, waarbij voor de praktische organisatie verder een beroep werd gedaan op de expertise en het netwerk van Nekka vzw. Daarbij werd ook de doelgroep verruimd met speciale acties voor mensen uit instellingen of woonzorgcentra en mensen met een beperking. Het was meteen een succesformule. Tussen 2009 en 2017 bereikte Houden van... Griffelrock maar liefst 111.000 muziekliefhebbers.

  “Omdat iedereen de kans moet krijgen om van muziek te genieten"

  De bedoeling is altijd geweest om een laagdrempelig maar wel kwaliteitsvol programma van Nederlandstalige muziek aan te bieden voor een breed publiek. Nekka programmeert telkens het kruim van de Vlaamse artiesten en geeft ook geregeld de kans aan een nieuw talent om voor zo’n groot publiek op te treden. Zo deelde de Geelse Martine Dams dit jaar het podium met vedetten als Dana Winner en Johan Verminnen. Een absoluut hoogtepunt was het moment waarop De Strangers hun klassieker “Aantwaarpe” inzetten. Het lied werd uit 9000 kelen meegezongen.

  Dankzij de financiële ondersteuning van de Provincie Antwerpen is Houden van... Griffelrock een zeer toegankelijk evenement geworden. Zo zijn er in de zaal speciale voorzieningen voor minder mobiele mensen, worden er doventolken ingezet en is er een speciaal geluidssysteem voor mensen met een hoorapparaat. Bovendien wordt de prijs van een kaartje bewust laag gehouden.

  Gedeputeerde voor Welzijn Peter Bellens: “We doen dit omdat plezier maken een recht is voor iedereen, ook voor wie al een dagje ouder is, minder goed te been is, in een zorgcentrum verblijft of wat krap bij kas zit. Kortom, iedereen voor wie zo’n uitstap niet altijd evident is. Voor veel bezoekers is deze namiddag in het Sportpaleis een unieke belevenis, waar ze een heel jaar naar uitkijken.”

  Het welslagen van Houden van... Griffelrock is zeker ook te danken aan de inzet van vele vrijwilligers (telkens ruim 200!), waaronder het Vlaamse Kruis en leerlingen van verschillende scholen uit de provincie Antwerpen.

  Was dit de laatste editie?
  Als gevolg van de zesde staatshervorming zijn de provincies vanaf 1 januari 2018 niet langer bevoegd voor persoonsgebonden materies als Welzijn en Gezondheid. Het is net vanuit deze dienst dat Houden van... Griffelrock altijd al ondersteund werd.

  De middelen die de provincie Antwerpen voor de verderzetting van dit evenement voor de komende jaren voorzien had, zijn samen met de rest van het provinciale welzijnsbudget overgeheveld naar het Vlaamse beleidsniveau.

  Koen Huygebaert van vzw Nekka : “De bal ligt nu in het kamp van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. De provincie Antwerpen heeft hem gevraagd om het beleid te continueren. Maar de Vlaamse administratie heeft ons in een brief laten weten de ondersteuning niet te willen verderzetten. Als de minister dat besluit bijtreedt, is dat wellicht bijzonder slecht nieuws voor Houden van... Griffelrock.”

 • Houden van... Griffelrock 2017Gepost op 26 februari 2017

  Op dinsdag 3 oktober 2017 vindt in het Antwerpse Sportpaleis een nieuwe editie plaats van Houden Van Griffelrock. Duizenden senioren en andersvaliden kunnen er dan weer genieten van een swingende namiddag vol Nederlandstalige muziek. Het festival vindt voor de 9ste keer plaats.
  Mis deze kans niet!

 • Houden van... Griffelrock 2016Gepost op 15 februari 2016

  Houden van... Griffelrock 2016

  Op 27 september vindt in het Antwerpse Sportpaleis een nieuwe editie plaats van Houden Van Griffelrock. Duizenden senioren en andersvaliden kunnen er dan weer genieten van een swingende namiddag vol Nederlandstalige muziek. Het festival vindt voor de 8ste keer plaats.
  Mis deze kans niet!

 • Bekijk de foto's van Houden van... Griffelrock 2015Gepost op 03 mei 2015

  Bekijk de foto

  Foto's van Houden van... Griffelrock 2015


 • Nijghse vrouwen: Een eigenzinnige ode aan Lennaert NijghGepost op 29 november 2014

  Nijghse vrouwen: Een eigenzinnige ode aan Lennaert Nijgh

  Nekka VZW p r e s e n t e e r t

  Nijghse vrouwen: Een eigenzinnige ode aan Lennaert Nijgh
  Door Astrid Nijgh, Amaryllis Temmerman, Lies Lefever en Riet Muylaert

  In 2015 zou Lennaert Nijgh precies 70 jaar zijn geworden.
  De beroemde tekstschrijver van o.a. Boudewijn De Groot, Astrid Nijgh, Jasperina de Jong, Ramses Shaffy, Liesbeth List en Rob de Nijs laat een uniek en indrukwekkend repertoire achter dat zonder enige twijfel tot het beste van het Nederlandstalige lied gerekend mag worden.
  Onder impuls van Astrid Nijgh, Lennaerts eerste vrouw, zal dit heerlijke repertoire alle eer aangedaan worden door 4 dames, De Nijghse vrouwen, Astrijd Nijgh, Riet Muylaert, Lies Lefever en Amaryllis
  Temmerman nemen u mee op een herkenbare maar verrassende ontdekkingsreis doorheen liedjes als ‘Meneer de President’, ‘Testament’, ‘Meisje van 16’, ‘Ik doe wat ik doe’, ‘Malle Babbe’ , ‘Pastorale’, en zo vele andere pareltjes. Nijghse vrouwen zal u ontroeren, meeslepen, doen dromen en laten lachen, misschien doen huilen zelfs, en dat alles is precies wat Lennaert Nijgh met zijn teksten voor ogen had.

  Première
  Do 29/1/2015 om 20:15u
  Amuz, Antwerpen
  Tickets op 03/292.36.80 of tickets@amuz.be

 • Houden van... Griffelrock 2015 met centrale gasten 'Erik & Sanne'Gepost op 19 oktober 2014

  Houden van... Griffelrock 2015 met centrale gasten

  Niet te geloven! 
  Op 14 maart 2015 zal het precies 25 jaar geleden zijn dat Erik & Sanne deze klassieker opnamen. 25 jaar later zijn zij nog steeds Vlaanderens meest tot de verbeelding sprekend koppel. Al beslisten zij twee jaar geleden te stoppen met live concerten ten gevolge van Eriks gezondheidsproblemen, de muziek was nooit ver weg. Al vrij snel na hun uitverkochte afscheidstournee bouwden zij -achter de schermen- aan de carrière van dochter, Maartje Van Neygen. In stilte schreven zij tekst en muziek voor haar nieuwe songs. Erik deed bovendien de productie.
  Tot grote vreugde van de fans stond Sanne af en toe aan Maartjes zijde. Maar het was Erik die zei: “25 jaar ‘Veel te mooi’ mag eigenlijk niet zomaar voorbijgaan.” 
  Daarom staan ze dit jaar uitzonderlijk twee maal in het Sportpaleis voor ‘Houden van... Griffelrock’.  
  25 jaar Erik & Sanne, 25 liedjes die je ongetwijfeld kent. Van ‘Veel te mooi’ over ‘Het huis dat tussen rozen stond’  ‘Land van ons twee’ naar ‘Aan mijn darling’ en ‘Ticket naar Eden’.

  Dit wordt een uitzonderlijk en onvergetelijk weerzien met deze rasartiesten en hun prachtige repertoire.

 • Thijs Maas uit Nederland wint de achtste Nekka-wedstrijdGepost op 09 februari 2014

  Thijs Maas uit Nederland wint de achtste Nekka-wedstrijd

  Gisterenavond vond in de Antwerpse Arenbergschouwburg de finale plaats van de achtste editie van de Nekka-wedstrijd. Zeven finalisten uit Vlaanderen en Nederland dongen naar de titel van laureaat en naar de plaats op de Nekka-Nacht.
  De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Nederlandse groep rond de zanger Thijs Maas. Maas zingt eigen liedjes en liedjes die hij geschreven had willen hebben. Begeleid door een energiek en fijnzinnig jazz-trio vertelt hij muzikale verhalen : expressief en ingetogen, romantisch en met beide benen op de grond, universeel en in zijn eigen taal. Met Thijs Cuppen op piano, Olaf Meijer op contrabas en Klaas van Donkersgoed op drums maakt hij muziek op de grens van jazz en theater (www.thijsmaas.nl) .

  Tweede werd, eveneens uit Nederland, de 25 jarige Kiki Schippers. In 2013 behaalde ze al de finale van het Leids cabaretfestival . Zowel de vakjury als het publiek konden haar frisse liedjes over liefde, dorst en dood heel erg waarderen.

  De derde plaats ging naar de Vlaamse groep rond Johannes Wannyn. Wannyn startte in 2009 een Nederlandstalig soloproject dat intussen is uitgegroeid tot een volwaardige groep met vier extra klassevolle muzikanten. Zijn liedjes zijn een hedendaagse mix van pop en folk, met toch een benadrukking van de folk door de keuze voor akoestische instrumenten.

  De publieksprijs ging naar de immer charmante Wally & de technisch werklozen. Kleine en nog kleinere levensverhalen worden door hem gebracht in een sfeervolle set tussen accordeon en trompetgeweld. 

  De drie laureaten gaan nu aan het werk om een avondvullend programma te maken, getiteld Nekka : De kleine omloop. Try-outs vanaf maart en première op 20 september.

 • Nekka-Wedstrijd 2013-2014: De finalisten zijn bekendGepost op 08 december 2013

  Nekka-Wedstrijd 2013-2014: De finalisten zijn bekend

  De drie halve finales zijn voorbij. Een mooie strijd met 25 groepen die hebben gestreden voor een plaats in de finale. Volgende 7 groepen hebben het gehaald en mogen zich komen verdedigen op de finale in de Arenberg in Antwerpen op zaterdag 8 februari 2014:

  • Reinout met Nevenwerking
  • Johannes Wannyn
  • Wally & de technisch werklozen
  • Rembert & Peter
  • Kiki Schippers
  • Vuigtuig
  • Thijs Maas

  Tijdens de finale brengt elke artiest/groep een set van twee eigen nummers en één opgelegd werk. Voor de eigen nummers mag één nummer uit de halve finale herhaald worden. Het opgelegd werk bestaat uit het op muziek zetten van een tekst die door de organisatie wordt voorzien. Deze tekst komt uit de wedstrijd ‘Liefde voor Lyriek’ die georganiseerd wordt door de vzw Creatief Schrijven.
   
  Nekka-Wedstrijd 2013-2014 Finale
  Arenberg Antwerpen
  Za 8 februari 2014 20:15u

 • Bart Kaëll Centrale gast op Houden van... Griffelrock 2014Gepost op 11 oktober 2013

 • Bart Herman viert 20 jaar op het podiumGepost op 19 september 2013

  Bart Herman viert 20 jaar op het podium

  Nekka vzw , in samenwerking met Aja Productions, wil een ode brengen aan de artiest Bart Herman en zijn complete oeuvre. Elke voorstelling komt ook een collega-artiest uit het betere Nederlandstalige lied als verrassingsgast op een eigenzinnige manier zijn oeuvre mee in de verf zetten.

  Zijn wereldhit “Ik ga dood aan jou” ligt nog elke dag op ieders lippen, en toch is het lied exact 20 jaar oud. Meer dan tijd dus om samen met Bart Herman terug te blikken op een hele rijke carrière van eigen liedjes maar ook van teksten en composities voor anderen.

  Tijdens deze tour-de-chant wordt Bart Herman begeleid door zijn vaste muzikanten zodat elk lied opnieuw swingt, jazzt, bluest, rockt en countryt.

  Bart Herman 20 jaar later wordt een unieke ode aan een unieke artiest.

  Op donderdagavond 10 oktober passeert dit jubileum in De Roma te Borgerhout en staan alle verrassingsgasten samen met Bart op het podium.

  www.nekka.be / www.deroma.be / 03.292 97 50

 • Vlaanderen Feest! Hommage aan Ed KooymanGepost op 12 juni 2013

  Vlaanderen Feest! Hommage aan Ed Kooyman

  Op zaterdagmiddag 6 juli viert het district Borgerhout samen met Nekka vzwde Vlaamse feestdag met een speciaal programma rond Ed Kooyman. Deze Antwerpse rasartiest staat al decennia lang op vele podia en verdient het om samen met zijn vaste kompaan Herman van Haeren uitgebreid in de bloemetjes te worden gezet. Met hen op het podium dochter Lien met partner Bart, Kandoris en Halfzeven Doenker. 

  Zaterdag 6 juli 2013 om 14:00u
  't Laar, Borgerhout

  14:20u Halfzeven Doenker
  15:10u Kandoris
  16:00u Ed Kooyman & Herman Van Haeren

 • Het Beste uit Houden van... GriffelrockGepost op 22 mei 2013

  Het Beste uit Houden van... Griffelrock
  Een cd om te koesteren! 23 Nederlandstalige liedjes
  zoals "Ik hou van jou" van Dana Winner, "Schietgebed" van Nicole en Hugo,
  "Miljoenen dingen" van Amaryllis Temmerman, "Voorbij" van Udo... Ook de
  Vaganten, Bart Herman, Jelle Cleymans en Luc Steeno vinden een plaatsje op deze
  hartverwarmende cd.

  Uitvoerders:
  Dana Winner, Nicole & Hugo, Free
  Souffriau, Bart Kaëll, Ingeborg, Amaryllis Temmerman, Sabien Tiels, Udo ...

  Te koop in de winkel of je kan hem ook bestellen via het ANZ

 • Uitzending 20 jaar Nekka-NachtGepost op 14 mei 2013

  20 jaar Nekka-Nacht 
  Uitzending op één
  Zondag 19 mei om 22:40u
   
  Herbeleef het feest!
   
  Een overzicht van dit prachtig concert waar een indrukwekkend aantal artiesten samen en met elkaar een ode hebben gebracht aan het Nederlandstalige lied: Bart Peeters, Frank Boeijen, Stef Bos, Johan Verminnen, Kadril, Yevgueni, Kommil Foo, Thé Lau, Raymond van het Groenewoud, Buurman, Mira, Wannes Capelle, Stoomboot, Jackobond, Bandits, Senne Guns, Berlaen, Hannelore Bedert en Jelle Cleymans.
   
  Niet te missen dus!!

 • Zover zijn we dan al. Nu nog hier en daar wat volk en 't feest kan beginnen...Gepost op 16 april 2013

  Zover zijn we dan al. Nu nog hier en daar wat volk en

  Opbouw is volop bezig, Podium, licht, geluid. Repetities, artiesten, groepen, orkest, ...
  En ja, een hele hoop werkmieren...

 • Houden van... Griffelrock op facebookGepost op 15 februari 2013

  Sinds 14 februari heeft het concert Houden van... Griffelrock zijn eigen facebook fanpagina.

  Die kan je vinden via de link: Houden van... Griffelrock

  En dan nu massaal fan worden!!!!!

 • Kleinkunstzanger Stoomboot: 'Alles te danken aan de Nekka-wedstrijd'Gepost op 10 januari 2013

  Kleinkunstzanger Stoomboot:

  Zij interviewden Niels Boutsen, alias Stoomboot, de winnaar van de laatste Nekka-Wedstrijd over de impact van deze wedstrijd op zijn carrière.

  Bekijk het resultaat

 • Nekka verneemt met grote droefheid het plotse overlijden van Bart Van den BosscheGepost op 06 januari 2013

  Nekka verneemt met grote droefheid het plotse overlijden van Bart Van den Bossche

  We hadden het grote genoegen om meermaals met hem samen te werken en Bart presenteerde ook twee maal het concert 'Houden Van'

  Nekka wenst de familie alle sterkte bij dit veel te vroege verlies.

 • Jan De Wilde ontmoet Arne VanhaeckeGepost op 09 november 2012

  Jan De Wilde ontmoet Arne Vanhaecke
  Zondag 18 november 15:00u
  De Roma Vzw, Borgerhout

  Kaarten €18 / €16
  Tickets en info

  Twee chansonniers. De ene jong, de andere jong van hart. Twee generaties, één verhaal. Beide schrijven ze liedjes in het Nederlands. Eigenzinnig. Romantisch. Accuraat. Soms verhaaltjes, soms poëzie, maar steeds met een hoek af. Ze observeren en beschrijven de wereld vanuit hun eigen leven, maar altijd met de nodige ironie. Beide zijn vertellers : in hun liedjes, maar ook in hun bindteksten. Arne doet het in de stijl van de stand-up comedians van zijn generatie, bliksemsnel. Volgens de traditionele kleinkunststijl gaat het bij Jan veel, veel trager. De bindteksten duren vaak langer dan de songs. In zijn eigen onbeholpen stijl. Uit respect en liefde voor elkaar, besloten ze samen de theaters in te gaan. Arne in het eerste deel met de songs van zijn succesvol debuutalbum ‘Vlinders en een maagzweer’. Aangevuld met enkele covers én splinternieuw materiaal voor zijn tweede cd. Jan begint het tweede deel met een bloemlezing uit de liedjes die hij de voorbij vijftig jaar schreef. Daarna nodigt hij Arne uit om samen te musiceren.

 • Martine de Kok wint de vierde editie van de KleinkunstcupGepost op 22 oktober 2012

  Martine de Kok wint de vierde editie van de Kleinkunstcup

  In een spannende strijd tussen drie Vlaamse en drie Nederlandse artiesten/groepen tijdens de vierde editie van de Kleinkunstcup ging Martine de Kok vorige zaterdagavond in Baarle-Hertog-Nassau zowel met de prijs van de jury als met de publieksprijs aan de haal.
  De jury prees Martine de Kok voor haar muzikaliteit, tekstkwaliteit en expressie.


  De andere kandidaten waren Katterpillaar (nl), Asman (nl), Brons (vl) , Frimout (vl) en Max Douw (nl).


  Deze overwinning is voor Martine de Kok, die aan de vooravond staat van haar eerste Nederlandstalige album, een stevige duw in de rug. Ze houdt aan deze overwinning ook twee optredens over, één op 15 december in de Warande te Turnhout en één op 16 december in het cultureel centrum van Baarle Hertog.

 • Grensincidenten 2012Gepost op 17 oktober 2012

  Grensincidenten 2012

  Op zaterdag 20 oktober maken de enclavegemeenten Baarle-Hertog (B) en Baarle-Nassau (NL) zich klaar voor de twaalfde editie van Grensincidenten!
  Drie Vlaamse en drie Nederlandse groepen gaan voor de overwinning tijdens de spannendste muzikale interland op de grens in het cultureel centrum Baarle. Wie de winnaar zal worden bepaalt een professionele jury, aangevoerd door Astrid Nijgh.

  De deelnemers zijn:
  - Martine De Kok (B)
  - Max Douw (NL)
  - Brons (B)
  - Asman (NL)
  - Frimout (B)
  - Katterpillaar (NL)

  Za 20 oktober 2012 om 20:00
  Cultureel Centrum Baarle
  Tickets €4 - €5

  Kaarten voor de Kleinkunstcup zijn te koop:
  - via de Warande, surf naar www.warande.be of bel ++32 (0)14 41 69 91
  - in de Baarlese Bibliotheek, Pastoor de Katerstraat 5 - 7, Baarle-Hertog-Nassau
  tel. 014 699 492 (B) of 013 507 83 51 (NL)

 • Houden van... Griffelrock 2013: Affiche gekendGepost op 03 oktober 2012

  Houden van... Griffelrock 2013: Affiche gekend

  Nekka vzw en de Provincie Antwerpen slaan opnieuw de handen in elkaar voor de vijfde gezamenlijke editie van 'Houden van' en 'Griffelrock'. Op dinsdag 16 april en donderdag 18 april 2013 zal u vergast worden op een leuke muzikale namiddag waarin het Nederlandstalige lied centraal staat.

  Hoogtepunt wordt zonder twijfel het optreden van Willem Vermandere. De West-Vlaamse bard zal voor de gelegenheid al zijn bekende liedjes nog eens brengen. Uit Nederland verwelkomen we Maggie MacNeal van het legendarische duo Mouth & MacNeal en de hit "Terug naar de kust". Luc Steeno en Bobby Prins zijn de ambiancemakers van dienst. Sabien Tiels en Udo zorgen voor wat jeugdige panache en prachtige close harmony mogen we verwachten van het Trio Cassiman (i.p.v. Lieven Tavernier). Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een fantastisch feest van te maken. De presentatie is opnieuw in handen van Luc Appermont.  De toegangsprijs blijft bijzonder laag: 9 euro per kaart. Speciale aandacht gaat
  opnieuw naar de minder mobiele mensen onder ons. Meer dan 200 vrijwilligers, bestaande uit leerlingen thuis- en bejaardenzorg en de hulpverleners van het
  Vlaamse Kruis, staan naar goede gewoonte paraat om u naar uw plaats te
  begeleiden.


  De kans is groot dat de concerten opnieuw snel uitverkocht zullen zijn. Daarom
  raden we u aan nu reeds uw kaarten te bestellen. Dit kan via op het nummer
  03/248.63.42 of via info@houdenvan.be


  Tot op 'Houden van Griffelrock'!

 • Hommage Miel CoolsGepost op 21 september 2012

  Hommage Miel Cools

  Zondag 4 november 2012 om 15:00u
  De Roma, Borgerhout
  Kaarten: €18/16

  Miel Cools, één van de grondleggers en decennialang boegbeeld van het kleinkunstgenre in Vlaanderen, selecteerde 41 liedjes in een mooi liedboek. Dit was meteen de aanleiding voor een aantal artiesten om liedjes uit dit boek te kiezen en een hommage te brengen tijdens de boekvoorstelling. Het concert mocht op zoveel bijval rekenen dat men besloot om hiermee door te gaan. Miel kan omwille gezondheidsredenen helaas zelf geen gitaar meer spelen. Maar voor deze voorstelling is hij bereid gevonden om bij elk lied zijn verhaal te doen. En Miel heeft echt wel heel wat meegemaakt in al die jaren. Amaryllis Temmerman, Berlaen, Rosbos en De Vaganten vertolken de liedjes, elk in hun eigen stijl.

  Kaarten kan u bestellen bij De Roma.

 • Zondag 30 september: Afscheidsconcert Erik en SanneGepost op 08 juli 2012

  Zondag 30 september: Afscheidsconcert Erik en Sanne

  *** UITVERKOCHT ***

  Hoewel dit het laatste concert is dat ze geven, zal er voor de fans van Erik en Sanne geen tijd zijn om te treuren om dit afscheid. Wie er vorig jaar bij was op het ‘Erik wordt 60’- concert weet dat dit ongetwijfeld weer een spetterende en ontroerende belevenis wordt. Daarvoor staan in de eerste plaats Erik en Sanne zelf garant, maar ook dochter Maartje en hun swingende zigeunerband ‘ParfumTzigane’.

  Bovendien krijgen ze voor dit unieke afscheidsconcert - een organisatie van Nekka vzw – de assistentie van een aantal onverwachte gasten én van een grote dame van de alternatieve country.

  De uit Austin (Texas) afkomstige CARRIE RODRIGUEZ, met Mexicaanse roots is één van de meeste toonaangevende jonge top-instrumentalisten (viool en mando-gitaar) en zangeressen van de hedendaagse country. Zij vormde samen met Chip Taylor, singer-songwriter die o.m. internationale hits had met “Wild Thing” en “Angel of the morning” een schitterend duo. Maar daarnaast is ze nog met verschillende andere projecten bezig. Zij speelde onder meer ook in de begeleidingsband van acteur-zanger Jeff Bridges en werkte met andere grote singer-songwriters zoals Lyle Lovett en John Prine.
  Samen met Erik tekende zij voor de productie van “DE FANTASTISCHE EXPEDITIE”, het laatste album van Erik en Sanne, opgenomen in Austin. Zij is een echte Erik & Sanne fan geworden en de samenwerking tussen Erik, Sanne, Carrie en haar vriend gitarist Luke Jacobs zal op het podium ‘vonken’ geven!

  Mis dit niet!

  zo 30 sep: 15u - €22/20 - zittend

  Tickets en info: http://www.deroma.be

 • Nekka-maandagavonden in Café Trefpunt te GentGepost op 25 mei 2012

  Nekka-maandagavonden in Café Trefpunt te Gent

  In samenwerking met Trefpunt vzw mag Nekka de vier maandagavonden in de
  maand juni programmeren met finalisten van de laatste Nekka-Wedstrijd.
  De avonden vinden plaats in Café Trefpunt, Sint-Jacobsmarkt in Gent, en dit telkens om 21.00u. De inkom is steeds gratis.


  Programma is als volgt :

  • maandag 4 juni  Stoomboot
  • maandag 11 juni  Marjolein Deckers
  • maandag 18 juni  Peter Beeker & Ongenode Gaste
  • maandag 25 juni  Pickin' Daddy

  Meer info: Trefpunt VZW

 • Houden van... Griffelrock in Vlaamse GebarentaalGepost op 24 februari 2012

  Houden van... Griffelrock in Vlaamse Gebarentaal

  Op donderdag 19 april zijn er tolken Vlaamse Gebarentaal voorzien. Er zijn speciale plaatsen voorbehouden voor dove senioren. Deze plaatsen bevinden zich op het middenplein en geven een perfect zicht op zowel de tolken als het podium.

  Hoe reserveren?

  Mail uw bestelling naar  info@houdenvan.be en vermeld:
      -     aantal personen,
      -     uw contactgegevens,
      -     dat u VGT-gebruiker bent (belangrijk voor de plaatsen)Hoe reserveren?

 • Eric en Sanne: AfscheidsconcertGepost op 23 februari 2012

  Eric en Sanne: Afscheidsconcert

  Hoewel dit het laatste concert is dat ze geven, zal er voor de fans van Erik en Sanne geen tijd zijn om te treuren om dit afscheid. Wie er vorig jaar bij was op het ‘Erik wordt 60’- concert weet dat dit ongetwijfeld weer een spetterende en ontroerende belevenis wordt. Daarvoor staan in de eerste plaats Erik en Sanne zelf garant, maar ook dochter Maartje en hun swingende zigeunerband ‘Parfum Tzigane’.

  Bovendien krijgen ze voor dit unieke afscheidsconcert - een organisatie van Nekka vzw – de assistentie van een aantal onverwachte gasten én van een grote dame van de alternatieve country.

  De uit Austin (Texas) afkomstige CARRIE RODRIGUEZ, met Mexicaanse roots is één van de meeste toonaangevende jonge top-instrumentalisten (viool en mando-gitaar) en zangeressen van de hedendaagse country. Zij vormde samen met Chip Taylor, singer-songwriter die o.m. internationale hits had met “Wild Thing” en “Angel of the morning” een schitterend duo. Maar daarnaast is ze nog met verschillende andere projecten bezig. Zij speelde onder meer ook in de begeleidingsband van acteur-zanger Jeff Bridges en werkte met andere grote singer-songwriters zoals Lyle Lovett en John Prine.
  Samen met Erik tekende zij voor de productie van “DE FANTASTISCHE EXPEDITIE”, het laatste album van Erik en Sanne, opgenomen in Austin. Zij is een echte Erik en Sanne fan geworden en de samenwerking tussen Erik, Sanne, Carrie en haar vriend gitarist Luke Jacobs zal op het podium ‘vonken’ geven!

  Mis dit niet!

  Zondag 30 september 2012 om 15:00u
  De Roma - Borgerhout

  Bestel uw tickets hier

   

 • Nekka-Wedstrijd 2011-2012: Stoomboot wint Nekka-WedstrijdGepost op 11 december 2011

  Nekka-Wedstrijd 2011-2012: Stoomboot wint Nekka-Wedstrijd

  Singer-songwriter Niels Boutsen, alias Stoomboot, won zaterdag in de AB in Brussel de finale van de Nekka-Wedstrijd 2011 en treedt hiermee in de voetsporen van vorige laureaten als Hannelore Bedert, SAF en Yevgueni. Met zijn 19 jaar was Stoomboot, die afkomstig is uit Overijse, de jongste finalist ooit. Toch wist hij de jury te ontroeren met zijn ontwapenende liedjes. “Eén stem, één gitaar, en proberen aan de tenen van de groten te reiken: zachte, eenvoudige liedjes in het Nederlands. Meer is het écht niet.” zo omschrijft Stoomboot zijn muziek. De jury vond de liedjes juist wél iets meer hebben en ziet een mooie toekomst weggelegd voor de zanger. Dankzij zijn overwinning krijgt Stoomboot een pak optredens aangeboden: Gentse Feesten, Theater aan Zee, Boterhammen in het Park,… en natuurlijk de Nekka-Nacht zelf, in het Sportpaleis naast centrale gast Willem Vermandere.


  Samen met Marjolein Deckers, Pickin’daddy en Lady and the Nerd, die zaterdag respectievelijk tweede en ex aequo derde werden, wordt er een cd opgenomen. De eerste drie worden de komende maanden door Raf Walsschaerts van Kommil Foo klaargestoomd voor een tournee langs de culturele centra onder de noemer “Nekka: De Kleine Avonden”.


  De Antwerpse groep Dynamo Zjosss ging in een goedgevulde AB aan de haal met de publieksprijs.

 • Nekka-Wedstrijd 2011-2012: De FinaleGepost op 23 november 2011

  Nekka-Wedstrijd 2011-2012: De Finale

  De halve finales zijn voorbij, 18 kandidaten streden een zeer boeiende strijd, de jury heeft gewikt en gewogen. En hier zijn de 7 groepen die zich mogen komen bewijzen op de finale op 10 december in de Ancienne Belgique in Brussel:

  • Lady and the Nerd

  • Stoomboot

  • Wim Toucour

  • Marjolein Deckers

  • Pickin’ Daddy

  • Dynamo Zjosss

  • Peter Beker & de Ongenode Gaste


  Tijdens de finale brengt elke artiest/groep een set van twee eigen nummers en één opgelegd werk. Voor de eigen nummers mag één nummer uit de halve finale herhaald worden. Het opgelegd werk bestaat uit het op muziek zetten van een tekst die door de organisatie wordt voorzien. Deze tekst komt uit de wedstrijd ‘Liefde voor Lyriek’ die georganiseerd wordt door de vzw Creatief Schrijven.  Nekka-Wedstrijd 2011-2012 Finale
  Za 10 december 2011 20:00u
  Meer info en tickets: ABConcerts

 • Creatief schrijven: De jury maakt de selectie bekendGepost op 26 oktober 2011

  Creatief schrijven: De jury maakt de selectie bekend

  Liefde voor Lyriek is een tweejaarlijkse liedtekstwedstrijd voor rappers en rockers, schlagerfans en emopoëten. De wedstrijd loopt parallel met onze Nekka-Wedstrijd.


  De jury, bestaande uit Eva De Roovere, Sam Valkenborg (Fixkes) en Kris Strybos (Sint-Andries MC's), heeft zijn keuze gemaakt. De winnaars van deze Liefde voor Lyriek zijn:
  1. Benjamin Sercu met 'De put in mijn matras'
  2. Satprem Van Huyck met 'Blij dat ik leef'
  3. An Cloet met 'Ik ben een kol'
  4. Paul Vandenbussche met 'Anita van de pita'
  5. Gerard Witte met 'Telefoongesprek'
  6. Femke Reuvers met 'Jij bent het helemaal'
  7. Willem Ouwekerk met 'Bejaardenblues'
  8. Leen Raats met 'Gelukkig (of toch bijna)'
  9. Eddy Franck met 'Romantisch zeelied van een landrot'
  10. Yelena Smitz met 'Maandagen zijn blauw'

  De zes finalisten van de Nekka-Wedstrijd (gekozen tijdens de halve finales) kiezen één van deze teksten en brengen die live tijdens de finale op 10 december.

 • Ticket verkoop van Houden van... Griffelrock is gestart.Gepost op 24 oktober 2011

  Voor tickets en informatie, klik hier.

 • Grensincidenten: de Kleinkunstcup 2011Gepost op 10 oktober 2011

  Grensincidenten: de Kleinkunstcup 2011

  Wie dacht dat het Nederlandstalige lied had afgedaan, slaat de bal volledig mis. Voor de derde keer al wel zal Baarle-Hertog-Nassau het decor vormen voor de Kleinkunstcup.

  Tijdens deze zinderende liedjeswedstrijd gaat een professionele jury samen met het publiek op zoek naar fris en verfrissend Nederlandstalig talent, stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd door de mensen achter Nekka. Zij visten uit de Vlaamse en Nederlandse muzikale vijver volgende groepen en muzikanten op om onze Kleinkunstcup-affiche te stofferen:

  The Quest (BE)
  Aardvark & De zandmannen (BE)
  Walrus (BE)
  Fleur Hendriks (NL)
  Licht (NL)
  Mirthe Bron (NL)

  Presentatie: Joke Van der Flaes

  Voorverkoop via de Warande:
  website: www.warande.be
  tel. 014 41 69 91

  Meer info:
  www.grensincidenten.be

 • Nekka-Wedstrijd 2011-2012: De halve finalisten zijn gekend.Gepost op 05 oktober 2011

  Volgende deelnemers zijn door de jury weerhouden en worden van harte uitgenodigd voor de halve finale van de Nekka-Wedstrijd. Ze mogen komen strijden voor een finaleplaats met drie eigen nummers.  TURNHOUT  (De Warande) 12 november 2011  Martine De Kok
  Bvba De Backer
  Dynamo Zjoss
  Lady and the nerd
  Peter Beeker & ongenode gaste
  Wim Toucour
  Noria
  pIEp;KLEIN
  Brons   WEMMEL (CC De Zandloper) 19 november 2011  3LING VAN Anno
  Pickin’Daddy
  Niels
  Aardvark & De Zandman
  Zonder Zorgen
  Luie Lover
  Dobermann
  Marjolein Deckers
  Mirthe Bron/Eva

 • Nekka-Wedstrijd 2011-2012: Pre-selectiesGepost op 28 september 2011

  Uit 126 inschrijvingen heeft de jury een eerste selectie gemaakt. Volgende groepen zullen zich komen bewijzen tijdens de pre-selecties op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2011:

  - 3ling van Anno
  - Aardvark & De Zandman
  - Adhemar
  - Asta
  - Bart Heesen
  - Baz
  - Bizon
  - Blauwe Periode
  - Bonbonne Gaas
  - Bonnaparty
  - Brons
  - bvba De Backer
  - de janssens
  - De ministers van de Noordzee
  - De syndromen
  - De toekomst
  - De Verandering
  - Dobermann
  - Dosch
  - Dynamo Zjoss
  - Fête Royal
  - Fheeta Original
  - Flabberghast
  - Floris Schillebeeckx
  - Gaudvis
  - Handshake
  - Heet van de Naald
  - Hexeen
  - iRRi & Hugo
  - Jan Vankeerberghen
  - JA-ZON
  - Kieviev
  - KLIMT
  - Kollektief
  - Kozmopoliet
  - Kroeskontrol
  - Kyle van den Kerkhof
  - Lady and the nerd
  - Lander
  - Leon Sandifort
  - LICHT
  - Luie Lover
  - Madame en Rose
  - Marjolein Deckers
  - Martine De Kok
  - MC Shockproof
  - Milla & J
  - Minten & Sterckx
  - Mirthe Bron
  - Niels
  - Noria
  - Nota Bene
  - Nupstr 1
  - Peter Beeker & Ongenode gaste
  - Pickin'Daddy
  - pIEp.KLEIN
  - Pyromaan
  - Rasa
  - Ronso
  - Saganne
  - Sam Wauters
  - Sofie Dykmans
  - St. Jolan
  - Stef van den Branden
  - Stephanie Focquet
  - The Quest
  - Tox n Aldi
  - Trio Angelo
  - Weiland
  - Wim Toucour
  - Winch
  - Wingerd
  - Zinder
  - Zonder Zorgen

  Praktische info:
  Pre-selecties:
  1 en 2 oktober 2011 in Podiumcafé Rood-Wit (Antwerpen), AB (Brussel), Trefpunt (Gent) en Theater aan Zee (Oostende). Deze zijn gratis toegankelijk. U bent van harte welkom om een eerste smaakje te proeven van wat binnenkort misschien wel de nieuwe Yevgueni, Buurman of Mira zou kunnen zijn.

  Halve finales: 
  12 november 2011 om 20:00u in De Warande (Turnhout) 
  19 november 2011 om 20:00u in De Zandloper (Wemmel)

  Finale: 
  10 december 2011 om 20:00u in AB (Brussel)

  De winnaar kan u bewonderen op Nekka-Nacht 2012 op 20 april in het Sportpaleis, Antwerpen.


 • Gratis naar de provinciale museaGepost op 17 maart 2011

  Gratis naar de provinciale musea

  Met uw toegangskaart van Houden Van… Griffelrock kan u de dag van de manifestatie gratis naar de vier provinciale musea in Antwerpen: het Zilvermuseum, het Diamantmuseum, het Modemuseum en het Fotomuseum. Ideaal om er daguitstap van te maken.